My Playlist!

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

10 Amazing Christmas Facts!

Γεια σας! Στη σημερινή ανάρτηση, (εφόσον πλησιάζουν και τα Χριστούγεννα), θα σας πω μερικές χριστουγεννιάτικες πληροφορίες ή (όπως μου αρέσει εμένα να αποκαλώ) μερικά "christmas facts"! Κάποια από αυτά είμαι σίγουρη πώς δεν τα γνωρίζατε! Για να δούμε λοιπόν...τι ξέρετε!

Ήξερες ότι...:

1. Τα παραδοσιακά χρώματα των Χριστουγέννων είναι το κόκκινο (που συμβολίζει το αίμα του Χριστού), το πράσινο (που συμβολίζει τη ζωή & την ελπίδα) και τέλος το χρυσό (που συμβολίζει τον πλούτο).

2. Τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα τα αφήνουν να μεγαλώσουν για 15 χρόνια και μετά τα κόβουν!

3. Το "Χ-" του "Xmas" (συντομία του Christmas), -που πολλοί πιστεύουν πώς είναι κατά της θρησκείας-, βγαίνει από το Ελληνικό "Χ-"  των  "Χριστούγεννων"!

4. Σε κάθε χώρα -σχεδόν- τα Χριστούγεννα έχουν διαφορετική σημασία (π.χ. στην Ιαπωνία εκείνη τη μέρα τρώνε τηγανητό κοτόπουλο και κέικ φράουλας)!

5. Τα ατυχήματα που συμβαίνουν την περίοδο των Χριστουγέννων, είναι κατά 5% περισσότερα από ότι ολόκληρης της χρονιάς!

6. Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο συμβολίζει την αιώνια ζωή του Χριστού και το τριγωνικό του σχήμα, συμβολίζει την Αγία Τριάδα! Επίσης τα φωτάκια που του βάζουμε, είναι σύμβολο του Φωτός της Ζωής, οι γιρλάντες συμβολίζουν τη Γέννηση του Κυρίου, οι (κόκκινες) μπάλες τη Θυσία Του για όλους μας και τέλος, το Αστέρι της Κορυφής, το άστρο που ακολούθησαν οι 3 Μάγοι για να φτάσουν στον μικρό Χριστό!

7. Με βάση μια έρευνα του 1999, υπολογίζοντας μόνο τον πληθυσμό της Ευρώπης & της Αμερικής, ο Άγιος Βασίλης θα έπρεπε να επισκεφτεί τουλάχιστον 42.466.666 σπίτια σε 12 ώρες (δηλαδή 983 σπίτια το δευτερόλεπτο!!! OMG!!!

8. Κατά την περίοδο που ο Ηρώδης έψαχνε τον Μικρό Χριστό για να τον θανατώσει, επειδή δεν ήξερε ποιο από όλα τα παιδιά ήταν "εκείνος που θα του έπαιρνε την θέση", είχε σκοτώσει τουλάχιστον 30 με 40 παιδάκια (στους 1000 κατοίκους)! Καημένα :( !!!

9. Τα Χριστούγεννα για κάποιους έχουν ιδιαίτερη οικονομική σημασία, αφού υπολογίζεται πώς ο όγκος των πωλήσεων κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων αγγίζει το μισό (50%) των ετήσιων πωλήσεων!

10. Και τέλος, στην Ιρλανδία η παράδοση λέει να αφήνουν Χριστουγεννιάτικες τάρτες με φρούτα και μια μπύρα, σαν σνακ προς τον Άγιο Βασίλη! (Παρακαλώ μη σχολιάσετε...lol!).

 
Ελπίζω να σας άρεσε η ανάρτηση και να σας φάνηκε χρήσιμη & ενδιαφέρουσα! Ποια από αυτά τα γεγονότα ξέρατε;;; Και κανένα σχολιάκι δεν βλάπτει που και που ♥! Δυστυχώς μπορεί να μην γράφω συχνά κατά την περίοδο των Χριστουγέννων! Sorry girls! Τεσπα, πολλά φιλάκια και τα λέμε την επόμενη φορά! Τσάο!♥☺♥





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου