My Playlist!

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Christmas Biscuits!

Να 'μαι και πάλι! Σήμερα δίνω εξετάσεις στα Γαλλικά όποτε είμαι και λίγο αγχωμένη! Σήμερα λοιπόν, σκέφτηκα να αναρτήσω μια Χριστουγεννιάτικη συνταγή για Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα με Γλάσο Βανίλιας για να γλείφετε τα δάχτυλά σας (όπως συνηθίζει να λέει και η μαμά μου)! Ας δούμε τώρα την νόστιμη αυτή συνταγή! Καλή τύχη στην κουζίνα! (Οι συνταγές είναι από την ιστοσελίδα: www.dimitrisskarmoutsos.gr )

Συνταγή:"Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα με Γλάσο Βανίλιας"
Κατηγορία: Επιδόρπιο
Μερίδες: 50-60 μπισκότα

Υλικά:
Για Μπισκότα:
• 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• 1/2 κ.γ. αλάτι
• 1 κούπα ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
• 1 κούπα ζάχαρη
• 1 μεγάλο αυγό
• 2 κ.σ. ξινή κρέμα
• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
• επιπλέον ζάχαρη
Για Γλάσο:
• 4-6 κούπες κοσκινισμένη ζάχαρη (την μετράμε κοσκινισμένη)
• 3-5 κ.σ. πλήρες γάλα
• 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
• χρωματιστά σοκολατένια τρουφάκια ή άλλα "νόστιμα ντεκόρ"
• ειδικοί μαρκαδόροι βρώσιμου χρώματος (δηλαδή χρώματος που τρώγεται)

Εκτέλεση:
Για Μπισκότα:

Σε ένα μέτριου μεγέθους μπολ, κοσκινίζουμε τα τρία πρώτα υλικά. Με ένα μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο και 1 κούπα ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ για να ανακατευτούν καλά.

Προσθέτουμε το αυγό, την ξινή κρέμα και τη βανίλια και χτυπάμε για ένα λεπτό. Κατόπιν, χτυπάμε σιγά-σιγά τα στέρεα υλικά μέχρι να ανακατευτούν.

Ενώνουμε τα μείγματα όλα μαζί, ζυμώνουμε, και τα χωρίζουμε σε δύο ζύμες. Τις πιέζουμε να γίνουν επίπεδες και στρογγυλές, τις τυλίγουμε σε μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα (μπορούμε να ετοιμάσουμε τη ζύμη την προηγούμενη μέρα και να την κρατήσουμε στο ψυγείο. Την επομένη, αφήνουμε τις ζύμες σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσουν).

Στρώνουμε δύο ταψιά με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη μια καθαρή επιφάνεια της κουζίνας και κάθε μία από τις ζύμες. Απλώνουμε τις ζύμες με έναν πλάστη, μέχρι περίπου μισό εκατοστό πάχος. Με κουπατ, βγάζουμε τα μπισκότα μας.

Τα μεταφέρουμε στα ταψιά με τη λαδόκολλα, αφήνοντας κενό μεταξύ τους 2 περίπου εκατοστών. Χρησιμοποιούμε όλη τη ζύμη, μέχρι να τελειώσει. Αφήνουμε τα μπισκότα στα ταψιά για 15 λεπτά μέχρι 1 ώρα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C. Ψήνουμε τα μπισκότα, ένα ταψί τη φορά, για 12 περίπου λεπτά - μέχρι να ροδίσουν στις γωνίες τους. Μόλις ψηθούν, τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν τελείως.

Για Γλάσο:

Σε ένα μέτριου μεγέθους μπολ, ενώνουμε τη ζάχαρη άχνη, το γάλα και τη βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά καλά, να είναι απαλά και ελαστικά, προσθέτοντας κουταλιές γάλα εάν βλέπουμε ότι το μείγμα είναι πολύ παχύ ή περισσότερη ζάχαρη αν το μείγμα μας είναι πιο λεπτό. Με μια σπάτουλα ή ένα μαχαίρι, απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα γλάσου πάνω σε κάθε μπισκότο. Αν σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε πολύχρωμα τρουφάκια, πασπαλίζουμε πριν κρυώσει τελείως το γλάσο. Για χρήση βρώσιμων πολύχρωμων μαρκαδόρων, το γλάσο θα πρέπει να έχει παγώσει για περίπου μισή ώρα.
*Το γλάσο μπορεί να ετοιμαστεί και τρεις μέρες πιο πριν. Φυλάσσεται τυλιγμένο σε  λαδόκολλα σε αεροστεγές δοχείο.

 

Αυτή ήταν η συνταγή! Ξέρω πώς ήταν αρκετά δυσκολούτσικη, αλλά με λίγη βοήθεια από ένα αγαπημένο σας πρόσωπο, είμαι σίγουρη πώς τα μπισκότα θα σας βγουν (αν όχι ονειρικά) απλά υπέροχα!!! Και μην ανησυχείτε αν δεν σας βγουν όπως στην φωτογραφία! Και πάλι θα είναι εξίσου ξεχωριστά! Ελπίζω να σας άρεσε η ανάρτηση! Πολλά πολλά πολλά φιλιάαα!!!
~Ευχηθείτε μου καλή επιτυχία για τις εξετάσεις!~
Γράψτε μου στα σχόλια αν σας άρεσε η συνταγή και αν τη δοκιμάσατε!
 

4 σχόλια:

  1. Μπράβο!!Εξαιρετική δουλειά!!Νομίζω μια καλή ιδέα για ανάρτηση είναι να κάνεις DIY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οκ, σε ευχαριστώ για την ιδέα! Θα προσπαθήσω να κάνω κάτι σχετικό σύντομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή επιτυχία για τις εξετάσεις!
    Εμένα μου αρέσουν τα άρθρα που μέσα απο αυτά μαθαίνω περισσότερα πράγματα για τον συγγραφέα για αυτό σου προτείνω αν θες να κάνεις ένα άρθρο που να λές πραγματα για τον ευατό σου, κάποιο tag( Θυμάμαι ότι το TMI tag είχε πολυ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις) ή καποιο Q&A που να απαντά στις ερωτήσεις που σξυ έχουν αφήσει στα σχόλια!
    Θα σου απαντήσω σε αυτό που με ρωτήσεις μέσω εμαιλ μόλις γυρίσω σπίτι γιατί τώρα είμαι στο χωριό και δεν προλαβαίνω:(.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ! Αν και έχω δώσει ήδη εξετάσεις μιας και αυτην την αναρτηση την ανεβασα στις 10 Δεκεμβριου!
      Πολύ καλη η ιδεα σου, την έχω σκεφτει και εγω (αλλα όπως σου ειπα για αυτό με τα ταγκ), χαιρομαι παντως που θα μου απαντησεις & σε ευχαριστω! Καλα να περασεις στο χωριο σου! Α! Και Καλή Χρονιά!

      Διαγραφή