My Playlist!

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Πώς να γίνεις καλή μαθήτρια σε 7 μαθήματα! (Μέρος 1)

Hi girls! Τι κάνετε; Εγώ καλά! Πώς νιώθετε τώρα που το φθινόπωρο φτάνει στο τέλος του; Πάντως εγώ δεν πετάω και από την χαρά μου! Από τις βροχές και την υγρασία, να πηγαίνουμε στο κρύο και το χιόνι! Πφφ...Τέσπα, ας σκεφτόμαστε θετικά! Εγώ αυτήν την περίοδο βέβαια, είμαι πολύ πιεσμένη: Τον Δεκέμβρη γράφω εξετάσεις στα Γαλλικά για Α2, και έχουν ξεκινήσει ήδη οι πρόβες για τους αγώνες στον χορό! Αλλά δεν πειράζει, γιατί αγαπώ αυτό που κάνω! Σε αυτήν την ανάρτηση, θα σας δείξω πώς να γίνετε καλές μαθήτριες σε 10 μαθήματα!

ΠΡΩΙΝΟ:
Σημείωση SOS: Μην παραλείπεις ποτέ πρωινό! Αυτό σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, σου δίνει τα 3/4 της ενέργειας που καταναλώνεις κατά τη διάρκεια της μέρας! Αν δεν μπορείς να φας ούτε μπουκιά με το που ξυπνάς (φυσιολογικό είναι), φρόντισε να τρως κάτι πριν το ξεκίνημα των μαθημάτων. Τι μπορείς να φας: κουλούρι, 1-3 κομματάκια σοκολάτας, γάλα, τοστ ή σάντουιτς, ψωμί με μέλι, βούτυρο ή μαρμελάδα, χυμό, φρούτα και πολλά άλλα!

ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ:
Διαβάζοντας τα μαθήματά σου αμέσως μετά το σχολείο, έχεις τον υπόλοιπο χρόνο να ασχοληθείς με τα αγαπημένα σου χόμπι, καθώς και δεν κινδυνεύεις να ακούσεις παρατήρηση από τον καθηγητή σου! Επίσης, το να ετοιμάζεις τα πράγματά σου από την παραμονή, βοηθάει στο να γλιτώσεις ώρα και να μην καθυστερήσεις για το σχολείο! Ανακεφαλαίωση: Βάλε όλα σου τα βιβλία στην τσάντα και διάλεξε τα ρούχα σου από την προηγούμενη μέρα!

ΠΡΟΣΕΧΕ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ:
Να θυμάσαι ότι η βασική δουλειά, γίνεται μέσα στην τάξη, για αυτό μην ντρέπεσαι να κάνεις ερωτήσεις! Εκμεταλλεύσου την στιγμή! Και αν οι υπόλοιποι αρχίσουν την γκρίνια εξαιτίας της περιέργειας σου, καλύτερα μην τους δώσεις σημασία. Όμως μην το παρατραβήξεις και κάθε λίγο και λιγάκι κάνεις και από μια ερώτηση! Στην τελική, επισκέψου μια ιστοσελίδα ειδικά φτιαγμένη για μαθητές και μαθήτριες που χρειάζονται βοήθεια σε κάποιο μάθημα ή αν δυσκολεύεσαι πάρα πολύ, κάλεσε έναν δάσκαλο στο σπίτι σου (αν θες βέβαια και εσύ)!

(Συνεχίζεται...)
 
 

 

1 σχόλιο: